Bayern

Ingenting er som en bussreise i Bayern! Her vil du virkelig få oppleve et fantastisk naturlandskap. Vakker natur og hyggelig stemning er nemlig stikkordene for Bayern – ja, her vil du garantert kose deg på tur!

Litt om Bayern

Bayern er Tysklands sørøstligste delstat, og kanskje også den vakreste. Delstaten har 12,5 millioner innbyggere, og delstatens hovedstad er trivelige München. Men det stopper ikke der når vi snakker om vakre og hyggelige byer i denne delstaten. Bayern er nemlig rik på naturskjønnhet, og noen av de viktigste byene foruten om München, er Nürnberg, Augsburg, Würzburg, Ingolstadt, Regensburg, Fürth og Erlangen.

Bayern har landegrense mot Tsjekkia, Østerrike og Sveits, og grenser også til delstatene Baden-Württemberg, Hessen, Thüringen og Sachsen, noe som gjør en busstur til Bayern perfekt for alle som vil se litt mer av Tyskland og Europa i løpet av reisen.

Elvene Donau og Main renner også gjennom delstaten, og mulighetene er derfor mange til å kunne bli med på en båttur på de vakre elvene og nyte utsikten fra et elvecruise.

München og oktober-fest

München er som sagt hovedstaden i bydelen Bayern, og er kanskje mest kjent for sitt øl og sin fantastiske oktober-fest. Festivalen holder det gående i hele 16 dager, fra slutten av september til begynnelsen av oktober, og er trolig verdens største folkefest. Den ble første gang arrangert den 12. oktober i 1810 som en fest i forbindelse med vielsen av kronprins Ludwig av Bayern og prinsesse Therese. Denne dagen ble det arrangert hesteløp og andre fornøyelser, og selvfølgelig ble det servert massevis av øl. Festen ble deretter arrangert hvert år, og er i dag blitt en kjempefest som ikke kan sammenlignes med noe annet.

For de som besøker München på andre tider av året, finnes det også massevis av andre attraksjoner og severdigheter. München kan blant annet by på vakre kirker, som Peterskirken og Frauekirche, samt attraksjoner som det nye rådhuset, Olympiaparken, BMW-museet og dyreparken Tierpark Hellabrunn.

Og selvfølgelig må man heller ikke gå glipp av det fantastiske klokkespillet «Glockenspiel» mens man er i München.

Rothenburg ob der Tauber

Et must når man er i Bayern, er å ta et stopp i Rothenburg ob det Tauber, som betyr «byen skuer over elva Tauber». Dette er en fantastisk by med middelaldersk byarkitektur som er omgitt av sin opprinnelige bymur, og hvor det hele er beholdt omtrent slik byarkitekturen så ut middelalderen – kanskje ikke så rart at byen har fått plass på UNESCOs verdensarvliste?

Den romantiske veien

Rothenburg ob det Tauber ligger på strekningen, som ikke foruten grunn, har fått navnet «Den romantiske veien». Dette er en 366 kilometer lang strekning i det sørlige Tyskland mellom Würtzburg og Füssen, i delstatene Bayern og Württemburg. Den romantiske veien fikk sitt navn på 1950-tallet på grunn av det meget flotte tyske naturlandskapet og kulturområdet som vi får oppleve på denne strekningen.

Dette er et fantastisk område som så absolutt er egnet for en busstur. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte den enestående utsikten på vei til neste stopp.

Andre suverene attraksjoner i Bayern

I tillegg til fortryllende utsikt, vil du i Bayern også kunne få oppleve Ludvig IIs eventyrlige slott Neuschwanstein og Europas lengste slott med beliggenhet i Burhausen.

En annen spesiell opplevelse i Bayern, er å spise middag i Hitlers «Ørneredet» som han fikk i gave til sin 50-årsdag. Det såkalte tehuset ligger på toppen av Kehlstein-fjellet Bayern-alpene. Det sies at Hitler kun besøkte huset 5 ganger på grunn av sin høydeskrekk. I dag er stedet forvandlet til et serveringsted som byr på både historie og enestående utsikt, og for mange er dette et av høydepunktene på en bussreise gjennom Bayern.

Bussreiser i Norge og Europa

Privacy Policy