Berlin

Berlin er en fantastisk by med massevis av historie og spennende bydeler. Her kan du shoppe, besøke restauranter og barer, samt oppleve en rekke historiske byggverk og områder.

Litt om Berlin

Berlin er Tysklands største by og hovedstad, og kan skilte med omtrent 3,4 millioner innbyggere.

Byen er en multikulturell metropol med sine innbyggere fra mer enn 180 land. Berlin er et viktig knutepunkt når det kommer til transport i Sentral-Europa, og byen er også svært populær for sin liberale livsstil og kunstneriske frihet. Med en reise til Berlin, kan du få oppleve festivaler, et pulserende uteliv, spennende arkitektur og ulike kunstsjangere.

Berlins historie går helt tilbake til 1200-tallet, og byen har blant annet vært residensby for kurfyrstene i Brandenburg, hovedstad i Kongeriket Preussen og rikshovedstad i nasjonalstaten Tyskland. Under den andre verdenskrig led byen av store ødeleggelser, og ble under den kalde krigen delt i to av en 45,9 km lang mur. Muren ble satt opp av det sovjetisk-innsatte regimet i 1961, og huskes som en skrekkelig mur som ble voktet av soldater med hunder, piggtråd og minefelt.

Muren skulle bli stående i en rekke år, og falt ikke før natten mellom den 9. og 10. november i 1989. Ett år etterpå ble både landet og byen Berlin gjenforent.

Byen er i dag et av hovedsentrene for politikk, kultur og vitenskap i Europa, og er en fantastisk spennende og interessant by som er vel verdt et besøk.

Berlin er aldri kjedelig

Berlin kan by på en rekke spennende attraksjoner og severdigheter, massevis av shoppingmuligheter og gode restauranter.

Berlinmuren

Berlinmuren er den lange muren av betong, piggtråd og elektriske gjerder som delte Øst Tyskland og Vest Tyskland i perioden 1961 til 1989. Etter muren ble revet, kunne innbyggerne endeling igjen bevege seg fritt i byen Berlin og det gjenforente Tyskland. I dag er en del av muren bevart som et minne. Denne delen strekker seg langs elven Spree og er dekorert av fargerike kunstverk av diverse kunstnere.

TV-tårnet

Berlins TV-tårn er 368 meter høyt og er en meget populær turistattraksjon i Berlin. Her vil det lønne seg å være tidlig ute, for fra tidlig morgen begynner køen for å komme seg opp i tårnet og vokse seg større og større. Tårnet har beliggenhet på Alexanderplatz og ble bygget i perioden 1965 til 1969.

Alle som er tålmodige nok til å stå i kø og vente på tur, kan nyte en fantastisk utsikt over byen fra tårnets utsiktsplattform som ligger 203 meter over bakken. Like over utsiktsplattformen finnes det også en restaurant som roterer en gang i halvtimen – et perfekt sted for en liten matbit og forfriskende drikke mens man opplever Berlin fra luften.

Kurfürstendamm

Alle shoppingglade bør definitivt ta turen til Kurfürstendamm og kjøpesenteret KaDeWe som ligger i distriktet Charlottenburg i det vestlige Berlin. KaDeWe er faktisk det største kjøpesenteret på det europeiske kontinentet, og byr på flotte butikker og nydelige spisemuligheter over flere etasjer som til sammen strekker seg over nesten 5600 kvadratmeter.

Men også utenfor kjøpesenteret, i den velkjente gaten Kurfürstendamm, kryr det av butikker og spisemuligheter, samt attraksjoner som for eksempel Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche som ble bygget i perioden 1891 til 1895. Dessverre ble kirken totalødelagt av bombeangrep under den andre verdenskrig. Imidlertid ble kirken gjenoppreist i perioden 1951 til 1961, og det som gjør den så spesiell, er at restene etter bombeangrepet er bevart og integrert i en ny bygning med nytt design. Kirken står i dag som et minnesmerke etter krigens skrekkelige dager. Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche er 68 meter høy og spesielt flott på kveldstid da den lyser opp med et blåaktig lys.

Bussreiser i Norge og Europa

Privacy Policy