Fordeler og ulemper med bussreise

Vurderer du en bussreise til neste ferie? Det gjør du rett i! Med en bussreise står opplevelsene i kø, og du vil garantert komme hjem med kofferten full av suvenirer, nye venner og gode minner.

Er du fortsatt litt usikker på om en bussreise vil passe for deg? Vel, la oss se på noen av fordelene og ulempene med en bussreise.

Fordeler

Det kryr av fordeler med bussreiser, her er noen av dem.

Du slipper lange sikkerhetskontroller

I motsetning til å reise med fly, hvor du av og til må stå i lange og tidkrevende køer før sikkerhetskontrollen, er en bussreise fri for alle slags slike køer. Vi har vel alle stått i kø på flyplassen, sett på klokka, svettet og stresset, fordi det begynner å nærme seg «go to gate». Med en bussreise møter du bare opp med kofferten til avreisetidspunkt, og bussjåføren vil ønske deg velkommen med et smil og ta hånd bagasjen din.

Du har utsikt under hele reisen

Med en bussreise vil du ha utsikt under hele reisen. Velger du å reise med fly, og er heldig å få et vindussete, vil du selvfølgelig ha flott utsikt når flyet tar av og lander, men i timene imellom er det ikke stort annet å se enn skyer og sidemannen. Med en bussreise kan du nyte vakker utsikt helt fra start til slutt. Det vil alltid være noe som fanger blikket.

Du blir kjørt helt frem til destinasjonen

Velger du å reise med buss, vil sjåføren sørge for at du kommer helt frem til reisemålet. Hvis du velger buss som transportmiddel, stopper gjerne bussen midt i byen, eller på bussterminalen som stort sett ligger meget sentralt – og enda bedre, hvis du er med på en arrangert bussreise, vil du bli kjørt HELT frem til hotellet. Reiser du med fly, ligger flyplassen ofte et stykke utenfor byen, og du må enkelte steder betale nokså mye penger for å komme deg inn til byen.

Du slipper å vente på kofferten

Tar du fly og har sjekket inn bagasjen, kan det av og til ta lang tid før bagasjen endelig dukker opp på bagasjebeltet. Med buss får du bagasjen kun minutter etter at dere er kommet frem til reisemålet. Og vi vet jo alle, at når vi endelig er kommet frem, er vi klare for en liten forfriskning og starte moroa.

Du slipper å kjøre selv

Det som gjerne er det beste med en bussreise, er at du slipper å kjøre selv. Du slipper alt ansvar. Du slipper å tenke på om du kanskje tok en drink for mye eller for sent etter gårsdagens middag, og du slipper å stresse med kart og usikkerhet i det du kjører inn i en ny by. Ja, med en bussreise kan du bare lene deg tilbake og nyte turen!

Ulemper

Det er nok flere fordeler enn ulemper med bussreiser, men som med alt annet finnes det også noen ulemper med å reise med buss.

Det tar lenger tid

Selv om en bussreise gjerne byr på vakker utsikt, tar det som regel lenger tid å reise med buss enn fly. Imidlertid er det ikke alltid slik. Med en flyreise må man jo alltid møte opp et par timer i forveien, det tar tid å få utlevert bagasjen, og det tar tid å komme seg til og fra flyplassen. Men hvis du skal reise veldig langt, vil det stort sett ta lenger tid med buss enn fly.

Du får en passasjer med dårlig hygiene ved siden av deg

Det skjer ikke ofte, men det kan skje – men i så fall er det stort sett mulig å bytte til et annet bussete.

Bussreiser i Norge og Europa

Privacy Policy