København

København er en meget populær by og spesielt for oss nordmenn. Byen ligger ikke langt unna Norge, og er som plommen i egget for en hyggelig busstur i kombinasjon med en trivelig båttur over Skagerak. Byen byr på massevis av sjarme og en deilig atmosfære – ja, det er ikke foruten grunn at Danmark blir markedsført med slagordet «Det er dejlig å være norsk i Danmark».

Litt om København

København er Danmarks fantastiske hovedstad. Det meste av byen ligger nordøst på Sjælland, mens en liten del av byen strekker seg over til Øresund-øya Amager. Det meste av København består av flatt terreng, så det er ikke rart at Københavnerne er glade i å ta sykkelen når de skal bevege seg fra A til Å.

Københavns historie går tilbake til ca. år 800. På den tiden lå det en liten fiskelandsby hvor deler av byen i dag befinner seg. Byen ble mer og mer viktig, og var på 1300-tallet landets viktigste og rikeste by, noe den har vært siden.

I dag består byen av mer enn 1 200 000 innbyggere, og kan skilte med en rekke butikker, attraksjoner, spisesteder, billig øl og sin spesielle fristad Christiania.

Tivoli

Den morsomme fornøyelsesparken Tivoli ligger like ved hoved-jernbanestasjonen i København. Parken er spekket med underholdning for både liten og stor. Her tilbys fornøyelser som «Dæmonen», «Fatamorgana», «Aquila», «Astronomen», Ballongyngen», «Den flyvende kuffert», «Den lille drage» og «Det gyldne tårn». Imidlertid er dette en park som kan by på mye mer enn bare karuseller. Her tilbys nemlig mye kos også for voksne besøkende, inkludert spennende butikker, trivelige show og konserter, samt en rekke gode og populære restauranter.

Parken er åpen på sommerstid, men også til spesielle høytider som jul og Halloween, hvor parken blir pyntet i stil med feiringene. Parken er også åpen i vinterferien og er vel verdt et besøk.

Shopping

Det mest kjente shoppingstrøket i København er nok «Strøget» som ligger midt i København sentrum. Her bugner det av ulike butikker som inkluderer alt fra H&M og Body Shop til unike designerbutikker, i tillegg til drikkebuler og serveringssteder. Begynnelsen av Strøget ligger forøvrig like ved det store torget, hvor du kan kjøpe deg en rød pølse fra en at matbodene når du trenger litt ekstra energi for å fortsette shoppingen.

Er du på jakt etter antikvitetsbutikker eller kunst- og møbelforretninger fra anerkjente designere som for eksempel Arne Jacobsen eller Georg Jensen, bør du ta turen til Bredgade. Her vil du finne de fineste forretninger fra alle de kjente danske designerne.

Nyhavn

Fantastiske Nyhavn er Københavns havnekvarter. Dette er stedet for alle som vil sette seg ned på en uterestaurant – eller inne – og nyte noe godt i glasset eller en matbit. Dette er faktisk et av Københavns mest besøkte turistmål, så følg godt med, slik at du kan sikre deg et bord så fort det blir ledig.

Utgravingsarbeidet av havnen ble påbegynt i 1671 av svenske krigsfanger. Havnen stod ferdig i 1673. Det egentlige prosjektet var at havneløpet skulle gå helt til Kongens Torv. Dette ble aldri en realitet, men i dag kan vi glede oss over et nydelig samlingsted, spesielt på sommerstid, hvor man også kan få oppleve enkelte bygninger som er blitt bevart i mer enn 300 år, og selvfølgelig nydelige båter.

Fristaden Christiania

Vi kan nesten ikke unngå å nevne fristaden Christiania når vi snakker om København. Christiania har ca. 1000 innbyggere, og selve ideen med Christiania er å ha en bydel med selvstyre. Selv om bydelen er kjent for sitt cannabissalg, ønsker innbyggerne å være fri for harde stoffer. Bydelen Christiania er faktisk den fjerde største turistattraksjonen i København og har omtrent en halv million besøkende hvert eneste år.

Bussreiser i Norge og Europa

Privacy Policy