Pakkeliste til bussreise

Når du skal pakke til bussreise, er det ikke all verdens å tenke på. Du slipper jo å tenke på sikkerhetskontroller på flyplasser og strenge vektregler for bagasje. Imidlertid kan det være greit med noen tips og råd, spesielt for alle som kanskje er nye på bussreiseferier.

Kamera

Noe av det viktigste er nok å huske kameraet, eller videokameraet! Mange har i dag kamera på mobilen, men enkelte har også et spesielt kamera som de liker å ta med på tur. Husk at det alltid er noe å se når du er på bussreise, både fra bussvinduet og på destinasjonene.

Lader

Husk for all del også lader til både mobil og kamera – du vil nødig være uten batteri når du står foran turens store attraksjoner.

Enkelte busser er også utstyrt med muligheter for å lade kamera, nettbrett eller mobil via USB-kontakt på bussreisen. Så sjekk om du kan finne en slik type lader som kan passe til din enhet – det vil du garantert ikke angre på.

Gode reiseklær

Av og til kan en bussreise by på enkelte lengre strekninger. Sørg derfor for at du har pakket noen behagelige klær for de lange strekningene, som for eksempel en komfortabel bukse som ikke er for trang, og kanskje også klær som ikke vil krølle seg altfor mye. Tenk også på undertøyet, det er ikke behagelig å sitte i flere timer med en for trang BH eller ubehagelige underbukser.

Krem og leppepomade

En bussreise kan av og til by på litt tørr innendørs luft, noe som gjerne skyldes bussens aircondition. Aircondition er vel og bra, men husk å ha en liten krem og en leppepomade i vesken eller i sekken, slik at du unngår tørre hender og sprukne lepper.

En liten genser i håndbagasjen

Det kan også lønne seg å ta med en liten genser i håndbagasjen. Her er grunnen den samme som ovenfor, nemlig at det enkelte ganger kan bli litt kaldt på bussen på grunn av klimaanlegget. Men pass også på at du har en T-skjorte eller noe lett under, i tilfelle det blir for varmt. Vi er alle forskjellige, men med dette tipset slipper du verken å fryse eller å svette.

En flaske vann og litt snack

Husk å ta med en flaske vann og litt snacks i sekken. Det kan være godt å finne på en litt lengre strekning. Er du på bussreise på vinterstid, kan det kanskje også være godt å ha med en termos med varmt vann og et par kaffeposer eller varm sjokolade. Dette varmer godt når en kommer inn i bussen etter et litt kaldt stoppested.

Underholdning

Selv om man på en bussreise har utsikt enten man er på reisefot eller på en av de spennende destinasjonene, kan det også være noen strekninger som kun består av motorvei og lite utsikt. På slike strekninger kan det være greit å ha litt underholdning, som for eksempel en god bok, et ukeblad, nettbrettet, en kortstokk eller et kryssord.

Enkelte busser er også utstyrt med Wi-Fi, og da kan det jo være kjekt å ha mobilen eller nettbrettet i sekken.

Notatbok og penn

For alle som er glade i å skrive litt om reisen eller å ta noen notater til fotoalbumet som skal lages fra turen når en kommer hjem fra reisen, er en notatbok og en penn et must. Bussreisen til neste destinasjon er en ypperlig mulighet til å notere seg litt fra gårsdagens destinasjon og opplevelsene derfra.

Godt humør

Og til slutt, og kanskje det viktigste – GODT HUMØR! Så lenge alle husker dette, vil bussturen bli en fantastisk opplevelse som vil huskes i lang, lang tid fremover!

Bussreiser i Norge og Europa

Privacy Policy