Paris

Paris har fått det flotte tilnavnet «Lysenes by» og ligger på toppen av mange nordmenns drømmedestinasjoner. Byen er blant annet kjent for sin romantiske atmosfære, sine mange attraksjoner og sine hyggelige fortauskafeer, så dette er så absolutt et reisemål som er midt i blinken for de aller fleste.

Litt om Paris

Paris er som de fleste vet hovedstaden i Frankrike. Byen ligger i det nordlige Frankrike, og like ved elven Seinen. Paris er nok en av Europas mest attraktive byer for reiselystne, og kan skilte med mer enn 30 millioner besøkende hvert år. Den verdenskjente byen er populær året rundt, og spesielt i sommermånedene når turister fra både fjern og nær kommer for å se den vakre byen som alle snakker om.

På en reise til Paris er det ikke mangel på attraksjoner og severdigheter, og mange av dem har du kanskje allerede hørt om, selv om du enda ikke har besøkt byen.

Eiffeltårnet

Paris store stolthet, det storslagne Eiffeltårnet, er 324 meter høyt og trolig en av Paris mest besøkte attraksjoner. Dette er Paris landemerke og selve symbolet for Frankrike. Hvert år besøker ca. 5,5 millioner mennesker dette fantastiske tårnet, som har fått sitt navn fra mannen som stod bak konstruksjonen – nemlig Gustav Eiffel.

Det tok nærmere to år å bygge tårnet. Arbeidet ble påbegynt i 1887 og varte frem til 1889. Tårnet stod klart til Verdensutstillingen samme år, på selveste hundreårsdagen til den franske revolusjon, og hadde offisiell åpningsdato den 31. mars 1889. Det majestetiske byggverket ble bygget av hele 300 stålarbeidere, og ruver i dag over Paris by med sine 7000 tonn stål og en totalvekt på hele 9000 tonn.

Eiffeltårnet ligger i 7. arrondissement og er et must for alle som besøker byen.

Champs-Èlysèes

Avenue des Champs-Èlysèes er Paris mest kjente aveny. Avenyen er hele 3 kilometer lang og består av flotte motebutikker og spesialforretninger, restauranter, kafeer, teatre og kinoer.

Champs-Èlysèes ligger i 8. arrondissement og er vel verdt et besøk.

Mange har sikkert også sett den kjente avenyen på TV i forbindelse med Tour de France. Dette er nemlig stedet for den store sluttetappen på det verdenskjente rittet på kryss og tvers av Frankrike.

Sacrè-Coeur

Alle som er i Paris bør også besøke den kjente basilikaen Sacrè-Coeur som ligger på høyden Montemarte. Den flotte basilikaen ble tegnet av den kjente arkitekten Paul Abadie og kunne stråle med sin innvielse i 1919. Selve bygget stod klart i 1914, men på grunn av første verdenskrig, ble innvielsen utsatt til krigen endte sine dager.

Basilikaen er bygget i romersk-bysantinsk stil. Med et besøk her vil du få se en enestående vakker basilika, og samtidig få muligheten til å nyte den beste utsikten over Paris by.

Louvre

Louvre, eller Louvre-museet som vi kaller det på norsk, er et av verdens mest besøkte kunstmuseum med sine 15 000 besøkende hver dag. Museet er også et av verdens største museer. Her kan kunstinteresserte spandere en hel dag eller kanskje flere. Museet kan nemlig by på ca. 35 000 objekter fra gammel, gammel tid og frem til 1800-tallet, i tillegg til det verdenskjente maleriet Mona Lisa – kanskje verdens mest kjente maleri!

Mat og drikke

I Paris kryr det av herlige serveringssteder, så for alle som er glade i å sette seg ned på en fortausrestaurant og nyte en forfriskning eller en liten matbit, er dette så absolutt byen.

Frankrike er jo også kjent for sin vin og cognac, i tillegg til sine mange spesialiteter som kan inkludere alt fra nydelige franske oster og nystekte bagetter til snegler og Coq au Vin.

Bussreiser i Norge og Europa

Privacy Policy