Stockholm

Stockholm er en fantastisk by som byr på en rekke herlige opplevelser. Her kan du blant annet nyte mat og drikke eller en herlig båttur i den vakre skjærgården, shoppe i et av Europas beste shoppingdistrikter, ta med familien i en helt suveren fornøyelsespark eller oppleve den herlige sjarmen i «Gamla Stan».

Litt om Stockholm

Stockholm er som kjent hovedstaden i Sverige. Noe av det som gjør byen så utrolig spesiell og vakker, er at den har en beliggenhet som strekker seg over hele 14 øyer som er knyttet sammen av 53 broer.

Byen ligger på vestkysten av Sverige og ved utløpet av Mäleren, så her er du aldri langt fra vannet uansett hvor du er.

En vakker skjærgård

Den vakre skjærgården i Stockholm er helt spesiell, og hva er vel bedre enn å kunne nyte den på sitt beste? Det finnes en rekke restauranter, spisesteder og barer langs vannkanten i Stockholm, og mange av dem serverer fantastisk mat og nydelig drikke. Så sett deg ned, bestill noe godt og nyt utsikten.

Du kan også bli med på en båttur i den Stockholmske skjærgården. Det tilbys sightseeingturer, utflukter og «hop-on-hop-off» turer, hvor du får se fantastiske Stockholm fra vannet. Dette er en opplevelse som du så absolutt bør få med deg, spesielt på sommerstid.

Fabelaktig shopping

Stockholm er kjent for sine meget flotte shoppingmuligheter. Her kan du shoppe alt fra klær fra H&M og kult interiør fra Åhlens i Drottninggatan, til dyre merkeklær og enestående kunst på Söder, som er kallenavnet på Södermalm.

Når føttene blir slitne og det er på tide med en rast, finnes det også et flott utvalg av spisesteder og serveringsteder både i Drottninggatan og på Söder som byr på flott utsikt og hyggelig servering.

Gröna Lund

For alle som er glade i fornøyelsesparker, er Stockholm kjent for sin morsomme park med beliggenhet like ved vannkanten, nemlig Gröna Lund. Parken ligger på øya Djurgården, som er tilgjengelig med både båt, bil, t-bane eller buss fra sentrum.

Gröna Lund er en park som byr på både moro og historie. Parken ble grunnlagt så langt tilbake i tid som i 1883 og er med det den eldste fornøyelsesparken i Sverige. Parken er kjent for sine mange attraksjoner som for eksempel Fritt Fall, Jetline, Extreme og Spökhus som sørger for hyl og skrik, samt herlig latter hver dag gjennom hele sommeren.

Det tilbys selvfølgelig også en rekke serveringssteder i parken. Ikke langt unna finner vi også Skansen, som mange sikkert kjenner fra «Allsång på Skansen», som er nært beslektet med den norske kopien «Allsang på Grensen».

Gamla Stan

Gamla Stan i Stockholm er en opplevelse i seg selv, og med en rusletur fra sentrum til Gamla Stan, rusler du faktisk også forbi slottet i Stockholm. Gamla Stan er, som navnet tilsier, Stockholms gamleby og har beliggenhet på Stadsholmen.

I denne bydelen bugner det av sjarme og gamle bygninger, og det skal mye til å ikke bli sjarmert av miljøet i den herlige Gamla Stan. Her kan du rusle gjennom smale gater og trange smug. Det kryr av små butikker og koselige restauranter, og selv om det kanskje kan være litt trangt om plassen, er det overhodet ikke mangel på kos og hygge.

Gamla Stan er en meget hyggelig bydel både på sommertid og vinterstid, og kanskje spesielt i førjulstiden. Med bydelens gamle bygninger og små restaurant- og butikkdører, som kanskje til og med har en bjelle som ringer i det du går inn og ut, er det som å tre inn i gamledager i førjulstiden. De små butikkene og restaurantene er festlig pyntet til jul, og hvis du ikke finner julestemningen her, finner du den aldri.

Bussreiser i Norge og Europa

Privacy Policy