Lofoten

Vakre og magiske Lofoten lokker til seg turister fra både fjern og nær hele året rundt. Kanskje ikke så rart, for det er virkelig noe magisk med Lofoten. De høye skarpe fjelltoppene, det herlige folket, de tradisjonelle rorbuene, det dansende nordlyset, de vakre strendene og den underlige tørrfisken sørger hver for seg og til sammen for et enestående opphold.

Litt om Lofoten

Lofoten er en øygruppe som ligger i Nordland fylke. Øygruppa ligger på 67. og 68. breddegrad, altså nord for polarsirkelen, og vest for fastlandet. Lofoten består av en rekke øyer, som blant annet inkluderer Austvågøya, Gimsøya, Vestvågøya, Flakstadøya, Moskenesøya, Værøy og Røst.

Selv om Lofoten er en øygruppe, er øygruppa perfekt for en bussreise. Øyene er nemlig knyttet sammen av europavei 10, for utenom Værøy og Røst.

Lofoten er spekket av naturopplevelser og attraksjoner, her er noen av dem.

Det spektakulære nordlyset

På vinterstid valfarter folk til nord for å se det fantastiske nordlyset, eller aurora borealis som det heter på latinsk. Det er selvfølgelig ingen garanti for at det vil danse i sitt fargespekter over himmelen, men i Lofoten er det likevel meget gode sjanser for å få oppleve det. Hvis du er i Lofoten i løpet av perioden midten av september til midten av mars, er det alltid mørkt etter kl. 18.00, og på klarværsdager i denne perioden er sjansene ekstra gode.

Det arrangeres også en rekke nordlysaktiviteter. Du kan bli med på nordlyssafari med RIB, ri under nordlyshimmelen, eller velge å melde deg på et nordlyseventyr hvor du vil få en sms med detaljer hvis nordlyset skulle oppstå.

Lofoten er faktisk et av de aller beste stedene å oppleve nordlyset, og da snakker vi på verdensbasis.

RIB-tur til Trollfjorden

Men det er ikke bare nordlyssafari som foregår med RIB i Lofoten. Nei da, du kan også bli med på en spennende RIB-tur til Trollfjorden både på sommerstid og vinterstid. Turen starter ved Svolvær Torg og tar deg med på en fartsfylt tur langs fjorden, hvor du kan være heldig å få se både sel og havørn, i tillegg til et fantastisk naturlandskap som blant annet inkluderer fantastiske fjell, strender og fjorder.

Turene går hver dag på sommerstid, mens de på vinterstid går fire ganger i uken, men selvfølgelig med forhold om gode værforhold. Ta med sko som tåler å bli våte og varme klær – flytedrakt får du utlevert før dere starter.

Lofotr Vikingmuseum

For besøkende som liker tørrskodde aktiviteter, er det heller ikke mangel på attraksjoner. Lofotr Vikingmuseum ligger på Borg i Lofoten og tilbyr et innblikk i vikingtidens historie og miljø. Med et besøk her, er det som om du får bli med på en reise tilbake til vikingtiden. Du vil kjenne lukten av tjære og bål, få smake på typisk vikingmat og oppleve deres historie på nært hold. Ja, du kan til og med få være med ut på en tur i vikingskip. Forvent deg et eventyr uten like – tilbake i Vikingtiden.

Tørrfisk

Når du er i Lofoten, må du nesten smake på deres tradisjonsrike tørrfisk. Den kan for mange ha en underlig smak som kan være vanskelig å svelge, mens den for andre – og spesielt for folk fra Lofoten – smaker helt himmelsk.

Tørrfisk er i bunn og grunn usaltet fisk som er tørket helt naturlig av sol og vind på hjell eller i tørkerier. Tørking på hjell er likevel det vanligste. Fra gammelt av tørket man kjøtt og fisk for at den skulle kunne være holdbar i en lengre periode, og tørket fisk kan faktisk holde seg i årevis. Lofoten er og har alltid vært rik på torsk, og tradisjonen med tørrfisk kommer fra gammel, gammel tid. Så ta sjansen og smak!

Bussreiser i Norge og Europa

Privacy Policy